Розглянуто і схвалено на
« Затверджую»
засіданні методичної комісії
Заступник директора з НВР
в викладачів,
майстрів виробничого
н
навчання сфери послуг. ____________ О.В.Синиця
Протокол № від____20__р.
Г Голова
МК_______ Н.В.Вареник
Комплект
екзаменаційних білетів з
професійно-теоретичної підготовки до Поетапної
кваліфікаційної атестації Спеціальність:
« Перукар(перукар-модельєр)». Кваліфікація : «Перукар»
Підготувала:
ВАРЕНИК Н. В.-
викладач професійно-теоретичної підготовки
Білет №1
1.
Типи
перукарень.
2.
Класична
технологія виконання хімічної завивки. Причини неякісної завивки.
3.
Миючі
засоби (мила). Їх призначення, основні
властивості,склад.
4.
Вимоги
до особистої гігієни перукаря.
Білет №2
1.
Приміщення
перукарні,їх функції.
2.
Завивка
волосся гарячим способом.
3.
Освітлюючи
барвники, їх дія на волосся, асортимент.
4.
Дезінфекція
перукарського інструменту.
Білет №3
1.
Інструменти
для розчісування. Прийоми тримання.
2.
Технологія
виконання стрижки «полька».
3.
Шампуні.
Їх види, склад, властивості.
4.
Стерилізація
перукарського інструменту.
Білет №4
1.
Ріжучий
інструмент. Прийоми тримання.
2.
Технологія
виконання стрижки «класичне каре».
3.
Мила.
Їх види, склад, властивості.
4.
Санітарно-гігієнічні
вимоги до приміщень перукарні.
Білет№5
1.
Інструменти
та пристосування для укладання та завивки волосся.
2.
Технологія
виконання стрижки «канадка».
3.
Хімічні
барвники, їх дія на волоссі, асортимент.
4.
Вимоги
до перукарської білизни та одягу.
Білет№6
1.
Електроапаратура
перукарень. Правило техніки безпеки під
час роботи з електроапаратурою.
2.
Технологія
фарбування волосся хімічними барвниками.
3.
Характеристика
сировини, що використовується для виготовлення парфумерно-косметичних товарів:
жири, їх фізико-хімічні властивості
4.
Санітарно-гігієнічні вимоги до технічного обладнання перукарень.
Білет№7
1.
Пристосування
для перукарських робіт.
2.
Технологія
фарбування волосся знебарвлюючими
барвниками.
3.
Характеристика
сировини, що використовується для виготовлення парфумерно-косметичних товарів:
жиророзчинні вітаміни.
4.
Робоче
місце майстра.
Білет№8
1.
Будова
волосся. Види та властивості волосся.
2.
Класична технологія виконання хімічної
завивки. Причини неякісної завивки.
3.
Засіб
для укладання волосся -лак. Його види, склад, властивості.
4.
Санітарно-гігієнічні
вимоги до приміщень перукарні.
Білет№9
1.
Миття
голови .Мета. Технологічна послідовність миття волосся.
2.
Технологія
виконання стрижки «російська»
3.
Дезінфікуючі
засоби. Концентрація розчинів,застосування.
4.
Техніка
безпеки під час роботи з ріжучім інструментом.
Білет№10
1.Елементи зачіски.
2. Технологія виконання стрижки «полька».
3. Кровоспинні засоби,їх застосування.
4. Методи стерилізації перукарського інструменту.
Білет№11
1.
Підготовчі
роботи перед виконанням перукарських робіт.
2.
Технологія
фарбування волосся фізичними барвниками.
3.
Характеристика
сировини, що використовується для виготовлення парфумерно-косметичних товарів:
емульгатори, консерванти.
4.
Методи
дезінфекції, дезінфекція перукарського інструменту.
Білет №12
1.
Заключній
етап у виконанні перукарських робіт.
2.
Дитячі
стрижки. Особливості роботи. Правила безпеки під час виконання.
3.
Шампуні
Види, їх склад, властивості.
4.
Правила
техніки безпеки під час виконання хімічної завивки волосся.
Білет№13
1.
Технологія
начісування волосся.
2.
Технологія
виконання стрижки «каскад».
3.
Фізичні
барвники, їх властивості, призначення.
4.
Вимоги
до приміщень перукарні.
Білет№14
1.
Укладання
волосся на бігуді горизонтальним методом.
2.
Технологія
виконання стрижки «напівбокс».
3.
Характеристика
сировини, що використовується для виготовлення парфумерно-косметичних товарів:
водорозчинні вітаміни.
4.
Правила
прийому відвідувачів та культура обслуговування.
Білет № 15
1.
Технологія
тупірування волосся.
2.
Технологія
виконання стрижки «канадка».
3.
Фарби
для волосся рослинного походження. Їх дія на волосся та коріння.
4.
Вимоги
о робочого місця перукаря.
Білет №16
1.
Укладення
волосся феном за класичною технологією.
2.
Технологія
фарбування волосся природніми барвниками. Залежність інтенсивності відтінку від
кольору та структури волосся.
3.
Шампуні.
Їх види та склад.
4.
Види
дезінфекції.
Білет№17
1.
Операція
стрижки: зведення волосся нанівець.
2.
Технологія
фарбування волосся хімічними барвниками.
3.
Миючі
засоби. Мила. Їх класифікація, склад.
4.
Техніка
безпека праці під час використання електроапаратури.
Білет№18
1.
Операція
стрижки: філірування.
2.
Технологія
фарбування волосся фізичними барвниками.
3.
Характеристика
сировини, що використовується для виготовлення парфумерно-косметичних товарів: духм’яні речовини.
4.
Правила
техніки безпеки під час завивки волосся гарячим способом.
Білет№19
1.
Операція
стрижки: окантування потилиці.
2.
Технологія
фарбування волосся природними барвниками. Залежить інтенсивності відтінку від
кольору та структури волосся.
3.
Характеристика
сировини, що використовується для виготовлення парфумерно-косметичних товарів:
продукти переробки нафти.
4.
Дезінфекція
перукарського інструменту.
Білет№20
1.
Операція
стрижки: окантування чілки.
2.
Технологія
фарбування сивого волосся.
3.
Характеристика
сировини, що використовується для виготовлення парфумерно-косметичних товарів:
консерванти, барвники.
4.
Методи
стерилізації перукарських інструментів.
Білет№21
1.
Операція
стрижки: окантування .
2.
Особливості
завивки пофарбованого та освітленого волосся.
3.
Характеристика
сировини, що використовується для виготовлення парфумерно-косметичних товарів:
віск , спирти.
4.
Санітарно-гігієнічні
вимоги до приміщень перукарні.
Білет№22
1.
Операція
стрижки: градуювання.
2.
Укладання
волосся феном за класичною технологією.
3.
Мило,
його призначення, склад, властивості.
4.
Техніка
безпеки праці під час виконання хімічної
завивки волосся.
Білет№23
1.
Способи
обробки пасма. Контрольне пасмо.
2.
Технологія
виконання стрижки «проста коротка».
4.Техніка
безпеки під час фарбування волосся.
Білет№24
1.
Крайова
лінія росту волосся. Типи росту волосся. Проділи.
2.
Технологія
виконання стрижки «каскад».
3.
Бальзами
для волосся. Їх склад, призначення.
4.
Санітарно-гігієнічні
вимоги до робочого місця перукаря.
Білет№25
1.
Положення
основних зон волосяного покриву.
2.
Технологія
виконання стрижки «Наголо».
3.
Шампуні,
їх види, склад, властивості.
4.
Дезінфекція. Методи
дезінфекції.
Білет№26
1.
Стрижка
способом «на пальцях». Тушування.
2.
Завивка
волосся гарячим способом.
3.Дезінфікуючі
засоби. Концентрація ,приготування розчинів,застосування.
4.Вимоги
до перукарської білизни та одягу.
Білет№27
1.
Стрижка
волосся машинкою поверх гребінця.
2.
Хімічна
завивка. Технологія виконання. Причини неякісної завивки.
3.
Кровоспинні
засоби ,застосування.
4.
Особиста
гігієна перукаря.
Білет№28
1.
Технологія
виконання стрижки «російська».
2.
Укладання волосся за допомогою бігуді горизонтальним
методом.
3.
Засоби
для миття волосся, їх склад, призначення.
4.
Правила
безпеки праці під час роботи з інструментами для гарячої завивки волосся.
Білет№29
1.
Характеристика
історичних епох, основні силуети та форми зачісок.
2.
Технологія
виконання стрижки «каскад».
3.
Засоби
для видалення лупи, їх склад, призначення.
4.
Санітарно
гігієнічні вимоги до приміщень перукарні.
Білет№30
1.
Види
стрижок: контрастна та неконтрастна. Форми стрижок.
2.
Технологія
виконання стрижки «канадка».
3.
Засоби
для укладання волосся. Їх призначення.
4.
Санітарно-гігієнічні
вимоги до робочого місця перукаря.
Немає коментарів:
Дописати коментар